ДОПОМОГА ППО: ЗВІТ “НОВИНАРНІ” ЩОДО ЗБОРУ НА ОПТИКУ для мобільної групи зенітного ракетного дивізіону 1 Сіверської отбр

Зараз наша підшефна мобільна група Козака з ПЗРК “Містраль” із зенітного ракетно-артилерійського дивізіону 1-ї окремої Сіверської бригади ЗСУ виконує бойові завдання на Запорізькому напрямку. Якраз там, де відбувається довгоочікуваний наступ. І де росіяни мають перевагу в авіації.

Під цей наступ ми змогли придбати на “Містраль” тепловізійний приціл Senopex DOT S10, який допомагає хлопцям виявляти російські літаки та безпілотники на значно дальшій відстані, ніж дозволяла штатна оптика французького ПЗРК 20-річної давності.

Козак уже бачить різницю в приціл, дякує і надає фото на підтвердження отримання пристрою.

Звіт Козака про купівлю тепловізійного прицілу

Щодо грошей. Минулої осені ми ставили за мету зібрати на “банку” 250 тис. грн на інший приціл. До цієї мети трохи не дотягнули, але самі військові по ходу збору змінили запит – вони чекали, коли в продажу з’явиться саме Senopex DOT S10, який має кращі характеристики, а коштує дешевше. І ось закупівля відбулася – на суму 195 000 грн.

Наша банка була розбита на сумі збору 213 168 грн. Відтак залишилися невикористаними 18 168 грн.

Їх ми перерахували на інший улюблений підрозділ – аеророзвідників “Медоїди” @Honey Badger 92 омбр Євгенії Закревської, які і далі збирають на банку свої 555 тис. на два Mavic 3 T.
До речі, як все врівноважується: одні валять російські дрони, інші – оперують дронами українськими.

А в нас і далі будуть збори на підтримку групи Козака. Їхня результативна робота зараз справді дуже важлива.

Раніше “Новинарня” з вашою допомогою швидко провела збори на прилад нічного бачення, кікімори та зігрівальні жилети для цієї мобільної групи.

Ще раз велика подяка всім, хто долучався і долучається донатами. У збитих рашистських “пташках” на напрямку Оріхова є частина і ваших пожертв.

Читайте також:
Як працює по “блєдінах” ППО ЗСУ: розповідь командира мобільної групи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна