Болгарія вперше надсилає Україні бронетехніку

Найбільший одноразовий пакет військової допомоги, який включає 100 броньованих машин із запасів болгарської поліції, в основному транспортні машини піхоти, був відправлений в Україну. Це стало першим офіційним рішенням Болгарії допомогти Києву важкою технікою.

Про це повідомляє EurActiv.

Військова техніка була закуплена 40 років тому, але не використовувалась.

“Це броньована військова техніка, закуплена під час Відродження і ніколи не використовувалася. Водночас це створює витрати на зберігання та обслуговування. Українці подбають про те, щоб ця техніка була для них корисною”, – сказав Івайло Мірчев із правлячої коаліції «Ми продовжуємо зміни – Демократична Болгарія».

Про рішення щодо бронетехніки було оголошено лише через тиждень після візиту президента України Володимира Зеленського до Болгарії.

Це перша військова допомога Болгарії Україні, про яку опублікована інформація. Військова допомога досі була секретною, але неофіційно повідомлялося, що Болгарія допомагала Україні боєприпасами.

Читайте також:
Болгарія готує новий пакет військової допомоги Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна