Головне управління розвідки МОУ офіційно повідомило про знищення колишнього командира російської субмарини “Краснодар”

Головне управління розвідки Міністерства оборони України зробило офіційне повідомлення після вбивства в Краснодарському краї Росії високопоставленого офіцера ВМФ Ржицького, який може бути причетним до обстрілів України крилатими ракетами.

Про це йдеться в дописі пресслужби ГУР у фейсбуці у вівторок, 11 липня, який оздоблено відповідним колажем.

“У Краснодарі знищено командира підводного човна «Краснодар», причетного до ракетних обстрілів України”, – так називається повідомлення ГУР.

“В російському Краснодарі застрелено Сергія Ржицького – колишнього командира підводного човна «Краснодар» Чорноморського флоту ВМФ РФ.

10 липня «підводник» здійснював пробіжку в краснодарському парку культури і відпочинку ім. 30-річчя перемоги. Близько шостої ранку в нього було здійснено сім пострілів з пістолета Макарова. В результаті вогнепальних поранень Ржицький помер на місці.

Через рясний дощ в парку було безлюдно, тож немає свідків, які могли б повідомити деталі або упізнати нападника”, – ідеться в повідомленні ГУР.

У військовій розвідці нагадали, що “Краснодар” – один з шести підводних човнів проєкту “Варшавянка”, які входять до складу Чорноморського флоту ВМФ Росії. Кожен із них здатен нести до чотирьох крилатих ракет типу “Калібр”.

Капітан 2-го рангу Сергій Ржицький, за даними розвідки, щонайменше з 2006 року проживав у Севастополі. Деякий час був командиром підводного човна “Алроса”. Після відправки “Алроси” на модернізацію був призначений командиром “Краснодара”.

Про вбивство Ржицького ЗМІ повідомили надвечір 10 липня. Припускають, кілер давно стежив за Ржицьким, знав його маршрути, а також спеціально обирав місце, яке не охоплюватимуть камери спостереження.

Імовірна причетність Ржицького до вбивства 27 людей у Вінниці

42-річний Станіслав Ржицький раніше був капітаном 2-го рангу та командиром підводного човна “Краснодар”. Цей носій, разом з іншими, 14 липня 2022 року запустив крилаті ракети “Калібр” по Вінниці. Вони уразили будинок побуту (офісний центр) та автостоянку біля нього, Будинок офіцерів, уразили також розташовані неподалік житлові будинки. Дві ракети збила ППО ЗСУ.

На місці російського теракту у Вінниці та згодом, унаслідок поранень, загинуло щонайменше 27 цивільних, ще 202 особи отримали поранення. Серед вбитих тоді було багато дітей.

Читайте також:
У Росії застрелився нещодавно відставлений генерал управління МВС із боротьби з екстремізмом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна