У Краснодарі застрелили командира підводного човна Ржицького, який причетний до пусків “Калібрів” по Україні

У Краснодарі застрелили заступника начальника міського відділу з мобілізаційної роботи та командира підводного човна “Краснодар” Станіслава Ржицького.

Про це у понеділок, 10 липня, повідомили низка російських видань і телеграм-каналів.

Як інформує “SHOT”, 42-річний Станіслав Ржицький вирушив о восьмій годині на ранкову пробіжку.

“Невідомий підстеріг його біля спорткомплексу “Олімп” та вистрелив чотири рази в спину та груди Ржицького, після чого втік з місця події. Постраждалий помер на місці від поранень”, – йдеться в повідомленні.

Відкрито кримінальну справу за статтею “Вбивство”, нападника шукають.

За даними “Бази”, вбивство сталося на території парку близько 7-ї ранку.

“За попередніми даними, кілер давно стежив за Ржицьким, знав його маршрути, а також спеціально обирав місце, яке не охоплюватимуть камери спостереження. Зараз співробітники поліції переглядають камери на найближчих будівлях, але наразі жодних зачіпок не виявлено”, – йдеться в повідомленні.

Причетність Ржицького до вбивства 27 людей у Вінниці

Станіслав Ржицький раніше був капітаном 2-го рангу та командиром підводного човна “Краснодар”. Цей носій, разом з іншими, 14 липня 2022 року запустив крилаті ракети “Калібр” по Вінниці. Вони уразили будинок побуту (офісний центр) та автостоянку біля нього, Будинок офіцерів, уразили також розташовані неподалік житлові будинки. Дві ракети збила ППО ЗСУ.

На місці російського теракту у Вінниці та згодом, унаслідок поранень, загинуло щонайменше 27 цивільних, ще 202 особи отримали поранення. Серед вбитих тоді було багато дітей.

Читайте також:
У Росії застрелився нещодавно відставлений генерал управління МВС із боротьби з екстремізмом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна