Ракетний удар РФ по центру Вінниці: уражено будинок побуту, будинок офіцерів, багато загиблих і поранених

доповнено

Міська рада Вінниці повідомила про вибухи в місті.

“У Вінниці пролунали вибухи. Не виходьте з укриттів. Не поширюйте фото і відео”, – йдеться в повідомленні о 10:48 у четвер, 14 липня.

В цей час у багатьох областях України оголошена повітряна тривога. У Telegram-каналах поширюють фото густих клубів диму над будівлями.

Є непідтверджені повідомлення про щонайменше три вибухи.

Національна поліція інформує: “Попередньо, три російські ракети поцілили в будівлю з офісними приміщеннями. Від ударів постраждали також Будинок офіцерів та розташовані неподалік житлові будинки”.

На 12-ту годину повідомляли про 6 поранених та 2 загиблих, серед них маленька дитинка.

На 12:40 від ДСНС відомо про 12 загиблих, 25 осіб отримали поранення.

Фото: ДСНС

У соцмережах поширюють фото пожежі в будинку побуту “Ювілейний” (також це офісний центр). Будинок офіцерів – з іншого боку вулиці.

На місці прильотів виникла пожежа, вогонь перекинувся на автостоянку. Там горіло близько 50 автомобілів. Над ліквідацією вогню працюють рятувальники.

Голова Нацполіції Ігор Клименко направив у Вінницю спеціалізовану слідчо-оперативну групу Головного слідчого управління Нацполіції та криміналістичну лабораторію.

Як повідомив речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат, крилаті ракети типу “Калібр” були випущені по Вінниці з російського підводного човна в акваторії Чорного моря. Дві ракети збили сили ППО.

“Калібр” — це ракети, які йдуть не невеликій висоті: 20-30 метрів над морем, над землею — 40-60 метрів, повідомив під час виїзного брифінгу у Вінниці міністр внутрішніх справ Денис Монастирський. Вибухова речовина такої ракети — 500 кг.

“Після вилучення та проведення первинної ідентифікації елементів боєприпасів було попередньо встановлено, що ракетний удар було завдано ракетами типу “Калібр” маркування 3М1 14Е. Вага початкова ракети складає 1770 кг, довжина ракети 6 м 20 см. Бойова частина — 450 кг”, — розповів на брифінгу начальник частини піротехнічних робіт рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС Сергій Гайдиш.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 141 – 14.07.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна