“Один із найкращих військових командирів”: Одеський ТЦК очолив екс комбриг 14 омбр Олександр Охріменко

Замість скомпрометованого воєнкома-мільйонера Борисова головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний призначив новим начальником Одеського ТЦК і СП бойового офіцера Олександра Охріменка, який досі командував 14 омбр ЗСУ з Володимира.

Про це йдеться в повідомленні на фейсбук-сторінці головкома у вівторок, 4 липня.

“На посаду начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки призначив одного з найкращих військових командирів. Полковника Олександра Охріменка, який донині був комбригом 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого”, – написав Залужний.

Головком назвав Охріменка “одним з найкращих військових командирів”.

“Олександр – бойовий офіцер, який знає армію зсередини, чітко розуміє потреби на фронті та неодноразово демонстрував відданість військовій справі та Батьківщині”, – додав Залужний.

Олександр Охріменко під час інтерв’ю “Новинарні“. Фото: Настя Федченко / “Новинарня

Нещодавно “Новинарня” взяла велике інтерв’ю в комбрига 14-ї бригади, радимо його перечитати:
“Війна закінчиться найближчим часом. Крим сам до нас попроситься”. Бої і прогнози на два роки командира 14 омбр Олександра Охріменка

Як писала “Новинарня“, 28 червня військкома Євгена Борисова, який втрапив у корупційний скандал, звільнили з посади начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. 
Відповідно до розслідування “УП”, родина начальника одеського військкомату Борисова, який працював воєнкомом з 1996 року, під час повномасштабної війни придбала на узбережжі Іспанії нерухомості та автівок на мільйони доларів.
Борисов у телефонній розмові журналістам спочатку запевняв, що його родина нічим в Іспанії не володіє, а після слів про витяги із місцевого реєстру заявив, що його дружина займається там роздрібною торгівлею і він “не влазить у ці справи”.
У травні ДБР відкрило кримінальне провадження за ч. 5 ст. 426-1 Кримінального кодексу України та відсторонило військкома від посади. 23 червня Зеленський наказав негайно звільнити з посади одеського військкома Євгена Борисова після скандалу з майном у Іспанії.

Читайте також:
Зеленський звільнив Гусєва з посади гендиректора “Укроборонпрому”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна