Проти одеського воєнкома Євгена Борисова відкрили кримінальне провадження

Проти начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова відкрили кримінальне провадження.

Про це повідомили у ДБР у середу, 3 травня.

За їхніми даними, за гроші посадовець давав вказівку підлеглим не призивати тих чи інших осіб. Проти нього відкрили кримінальне провадження за ч. 5 ст. 426-1 КК України. За це може загрожувати до 12 років позбавлення волі.

Наразі військового комісара відсторонили від посади. Досудове розслідування триває. Також раніше в ОК “Південь” повідомили, що щодо Борисова проводиться службова перевірка.

Також у ДБР зазначили, що перевіряють інформацію у ЗМІ щодо невідповідних заробітку статків родини посадовця.

Раніше у медіа поширили інформацію про те, що нібито Борисов їздить на автівці преміумкласу вартістю 250 тис. доларів.

“Mercedes Benz G63 AMG 2022 року випуску. Гуманітарний вантаж, сказав. Для потреб армії. Ну ми і не сумніваємось, що у Бахмуті саме на таких підвозять снаряди”, – пише “Цензор.нет”.

Крім того, за даними ЗМІ, Борисов начебто відпочивав в Іспанії під час повномасштабної війни, а на його матір оформлена вілла в цій країні.

Також за даними “Цензора”, полковника Євгена Борисова 2 квітня 2022 року нагородили орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

“Відомо, що цю нагороду він отримав, поки лежав в госпіталі. А опинився в медичному закладі ще до війни і не отримав жодної бойової травми. Також відомо, що за 50 днів з моменту вторгнення і до 2 квітня, він не брав участі у жодному завданні і не мав відношення до бойових дій”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також:
На Полтавщині посадовець КП вимагав систематичні хабарі за поховання військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна