Зеленський звільнив Гусєва з посади гендиректора “Укроборонпрому”

Президент Володимир Зеленський звільнив голову “Укроборонпрому” Юрія Гусєва.

“Звільнити Гусєва Юрія Веніаміновича з посади генерального директора Державного концерну “Укроборонпром” згідно з поданою заявою, зазначається в указі президента, оприлюдненому 27 червня.

Напередодні “Укроборонпром” визнав проблеми з реалізацією ракетної програми, яку розробила команда цього концерну за дорученням президента.

Як писала “Новинарня“, раніше ЗМІ повідомили, що новим очільником концерну “Укроборонпром” може стати керівник харківського Заводу імені Малишева, 31-річний Герман Сметанін.

За інформацією журналістів, до Гусєва є претензії через “провал” ракетної програми. Зеленському нібито обіцяли, що вже в травні 2023 українські ракети “Сапсан” зможуть масово бити по російській військовій інфраструктурі. Джерела журналістів додали, що Гусєв у ракетній програмі був не просто наглядачем як голова концерну, а безпосереднім координатором. І є ще питання про “дрон на 1000 кілометрів”.

За даними “Української правди”, Гусєв попросив президента перевести його на дипломатичну роботу в одну із країн Європи, “з якими Україна має якраз тісні оборонні контакти”, але поки що Зеленський це не погодив.

Герман Сметанін після університету працював інженером-конструктором у конструкторському бюро Морозова в Харкові. Також працював на Львівському бронетанковому заводі та директором із виробництва на завод імені Малишева. У 28 років очолив Харківський бронетанковий завод, потім став генеральним директором заводу імені Малишева, що спеціалізується на випуску та модернізації важкої і легкої бронетехніки.

За даними з джерел, які повідомили про потенційне призначення Сметаніна гендиректором “Укроборонпрому”, президент поставив йому головні задачі: збільшити кількість виробництва всього озброєння, почистити галузь від корупції і довести до кінця реформу оборонки”, – стверджують журналісти.

Майбутній голова концерну повинен також скоротити витрати на утримання “Укроборонпрому”, що зараз без урахування виробництва складають 450 млн гривень на рік. За даними ЗМІ, очікується скорочення витрат і штату управляючої структури хоча б на 20%.

Читайте також:
Укроборонпром освоює виробництво 155-мм снарядів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна