Повітряні сили завуальовано розповіли, що сталося 13 травня в Брянській області РФ і до чого тут наш Patriot

З нагоди Дня зенітних ракетних військ Командування Повітряних сил ЗСУ поширило вітальне відео. На одному із кадрів – оператор  ЗРК Patriot та збиті 13 травня цілі, коли “падала” повітряна техніка в Брянській області РФ.

На це звертає увагу, зокрема, блогер Віталій Трубников.

Так, на машині українського ЗРК через трафарет намальовано 13.05.2023 три вертольоти та один безпілотний літальний апарат літакового типу.

“Гарно працює ЗРК “Patriot”, який нам передала Німеччина. Саме цей комплекс 13 травня відзначився масовим збиттям російських літаків та гелікоптерів в небі над Брянською областю РФ. Окрім літаків там ще великий асортимент збитих БПЛА, крилатих ракет і, схоже, що аеробалістичні “Кинджали”, – пише Трубников.

Додамо, що 13 травня 2023 росЗМІ повідомили, що Мі-8 і Су-34 “зазнали аварії” в Брянській області РФ. Російські ЗМІ писали, що всі машини, що впали в Брянській області (“два Мі-8, Су-34 і Су-35”), входили в одну авіагрупу, яка повинна була завдати чергового ракетно-бомбового удару по Чернігівській області.

14 травня представник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що “там уже йдеться про третій гелікоптер, тому п’ять загалом, ймовірно, нарвалися на якісь неприємності”.

На момент інциденту окупанти кілька тижнів безкарно завдавали ударів керованими авіабомбами по прикордонній смузі у Чернігівській, Сумській та Харківській областях. Після 13 травня такі удари на багатьох напрямках зійшли нанівець.

Передісторія

Як писала “Новинарня“, 14 травня Генштаб ЗСУ не подав інформації про збиття 13 травня двох російських гелікоптерів і двох винищувачів на території Брянської області РФ. Але російські медіа опублікували багато відео з кадрами влучань, вибухів техніки у небі та горінням її на землі.

Як писав телеграм-канал “База”, загалом 9 людей загинули вчора внаслідок аварії двох вертольотів Мі-8 та літаків Су-34 та Су-35 у Брянській області.

  • У місті Клинці в аварії гелікоптера Мі-8 загинули всі три члени екіпажу.
  • В Унецькому районі після аварії другого вертольота Мі-8 загинули ще троє членів екіпажу.
  • У селі Нижня загинули два пілоти винищувача-бомбардувальника Су-34.
  • У селищі Сурецький Муравей загинув пілот винищувача Су-35.

Читайте також:
Легендарний винищувач Karaya пояснив, хто за день знищив у Брянській області РФ два російські літаки та два вертольоти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.