На Аскольдовій могилі попрощалися із загиблим на Запоріжжі Назаром Матлаком з ОУН (б). ФОТОРЕПОРТАЖ

27 червня Київ попрощався із солдатом Назаром Матлаком, який поліг у бою за звільнення України в ході наступу на Таврійському напрямку.

На Аскольдовій могилі, в Храмі святого Миколая Чудотворця, відбувся чин похорону, надалі – кремація на Байковому кладовищі.

Назар Матлак “Штахета” загинув 18 червня поблизу міста Оріхів Запорізької області.

Назар Матлак

Він був членом Організації українських націоналістів (бандерівців), Молодіжного націоналістичного конгресу; очолював київський осередок МНК.

Героєві був 31 рік. Назар Тарасович Матлак народився 9 серпня 1991 року в місті Борщів на Тернопільщині. З 2010 року долучився до лав Молодіжного націоналістичного конгресу, працював у столичному осередку як вишкільник, господарник, організатор та лідер.

Учасник Революції Гідності та кампанії декомунізації.

Працював у видавництвах “Українська видавнича справа” та “Наш формат” (починав як верстальник).

Із початком повномасштабного вторгнення став до лав захисників України. У грудні 2022 року був нагороджений орденом “За мужність” III ступеня.

Чин похорону Назара Матлака в церкві на Аскольдовій могилі.
Фотогалерея Getty Images/Global Images Ukraine:

Funeral Held In Kyiv For Soldier Killed In Zaporizhzhia Region Funeral Held In Kyiv For Soldier Killed In Zaporizhzhia Region Funeral Held In Kyiv For Soldier Killed In Zaporizhzhia Region Funeral Held In Kyiv For Soldier Killed In Zaporizhzhia Region Funeral Held In Kyiv For Soldier Killed In Zaporizhzhia Region Funeral Held In Kyiv For Soldier Killed In Zaporizhzhia Region Funeral Held In Kyiv For Soldier Killed In Zaporizhzhia Region Funeral Held In Kyiv For Soldier Killed In Zaporizhzhia Region
<
>
Чин похорону Назара Матлака в церкві на Аскольдовій могилі. Фото: Getty Images/Global Images Ukraine:

“Чесний, щирий, життєрадісний, справедливий, все готовий, надійний, вірний своїм цінностям і переконанням — саме таким Штахета був другом, наставником, націоналістом та громадянином.
Все готовий і безкорисливий — риси націоналіста, які найбільше асоціюються з Назаром. В будь-який момент він приходив на допомогу: чи то на потребу організації, чи для допомоги друзям. Він завжди був відданий справі та ідеї — якщо не мав достатньо часу для активної діяльності, завжди підтримував організацію фінансово.
Щирий і чесний — Назар ніколи не лукавив, не боявся говорити правду, якою б болючою і різкою вона не була. Ніколи не мирився з несправедливістю, брехнею та підступністю…
Він не лише читав теорії про ідеологію українського націоналізму, Назар виконав чин справжнього дієвого та вірного Україні націоналіста”, – розповіли в МНК.

Читайте також:
У боях за визволення України загинув боєць фрі-файту, воїн із 93 омбр Юрій Саманюк

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна