Україна просить РФ та міжнародні організації, щоб тіла вбитих в Бердянську підлітків повернули батькам, – Лубінець

Омбудсман Дмитро Лубінець звернувся до уповноваженої з прав людини РФ Тетяни Москалькової з проханням посприяти поверненню тіл вбитих в окупованому Бердянську українських підлітків Тіграна Оганнісяна та Микиту Ханганова.

Про це він сказав “Суспільному” після презентації доповіді “Нерозквітлі. Порушення прав українських дітей на тимчасово окупованих територіях України та у Росії: депортація, мілітаризація, індоктринація”.

“Я відразу звернувся до російської сторони — направив лист. У листі я просив, щоб Москалькова сприяла якнайшвидшому поверненню (тіл, — ред.) українських дітей на територію України і передала їх батькам і друге, щоб офіційно розслідували це”, — сказав омбудсман.

Водночас Лубінець висловив сумнів, що Росія буде розслідувати прозоро ці два вбивства.

“Тому завдання номер один — повернути тіла. Окрім російської сторони я звернувся до міжнародних організацій, щоб вони, по-перше, зафіксували цей злочин, по-друге, щоб ці позасудові страти були висвітлені у їхніх звітах, і по-третє, щоб вони через свої канали комунікацій зробили все, щоб повернути тіла родичам”, — зазначив він.

Уповноважений також зазначив, що поки що відповіді на його звернення нема.

Пізніше стало відомо, що батькам убитих в окупованому Бердянську Тіграна Оганнісяна та Микити Ханганова дозволили побачити їхні тіла та організувати прощання — воно відбудеться у Бердянську 29 червня.

Читайте також:
Підлітків у Бердянську вбили снайпери, – Решетилова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна