Адвокати “Міллера” виграли судову справу про захист честі і гідності військової й депутатки Аліни Михайлової

Адвокатська компанія “Міллер”, яку очолює військовослужбовець ЗСУ Масі Найєм, виграла судову справу про захист честі й гідності військовослужбовиці ЗСУ, бойового медика, депутатки Київради від “Голосу” Аліни Михайлової щодо нібито її причетності до дорожньо-транспортної пригоди в Києві.

Про це адвокати повідомили ввечері в п’ятницю, 17 червня.

“Захистили честь та гідність Аліни Михайлової у справі щодо допису про її причетність до ДТП. Сьогодні отримали рішення суду …”, – ідеться в повідомленні АК “Міллер” у фейсбуці.

“Хто не пам‘ятає: автор допису стверджував, що саме Аліна винна в аварії, яка сталась у жовтні 2022 року у Києві. Наші адвокати зібрали всі докази і довели, що ці слова не мають нічого спільного з реальністю.

Суд встановив факт недостовірності інформації: вислови не містять ні посилань на рішення суду, ні матеріали перевірок. Вони не ґрунтуються на жодному з офіційних джерел, які б підтверджували факт вчинення правопорушення саме Аліною Михайловою.

Ситуація: у жовтні минулого року в центрі Києва сталась аварія, коли водійка джипа проїхала на червоне світло і цим спричинила зіткнення. Постраждали водії та один пасажир, їх доставили в лікарню. Після цього невідомий користувач фейсбуку під іменем “Дмитро Глущук” опублікував допис про аварію. У тексті — обвинувачення Аліни Михайлової у причетності до аварії і жодних доказів.

Цитуємо: “Пам’ятаєте ДТП на Хрещатику котре влаштувала придворна “патріотка і волонтерка” маліна, в миру депутат Київради аліна михайлова? Та сама, що з своїм хахалем давінчіком “Живчик” пила в зеленського на “утрєніку”. Так от, поліція офіційно повідомила, що нічого не було і то нам все приснилось. Як говориться: хто ж її посадить, як вона правильно лежить під правильними дядями. А ти, лошок, не забудь задонатити на новий джип для “патріотки і волонтерки”.

Хто такий пан Глущук і чи існує він взагалі? Які докази причетності Аліни до аварії? Усі факти вказують на те, що ця публікація — лише частина інформаційної кампанії проти Аліни, у якій велика роль відійшла ботам.

Що ми зробили: наші адвокати довели, що інформація в пості так званого Дмитра Глущука — недостовірна. Минулого місяця ми звернулись до міського суду Івано-Франківської області із відповідною заявою та надали докази, які підтвердили недостовірність інформації у публікації.

Результат: захистили честь і гідність волонтерки, військовослужбовиці Збройних сил, громадської активістки. Перемога у цій справі — подяка Аліні за її віддану працю для нашої спільної великої Перемоги”, – ідеться в дописі “Міллер”.

Контора зазначила, що її адвокати працювали над кейсом у форматі pro bono, тобто безкоштовно, і наразі “Міллер” працює над 44 pro bono справами.

Адвокат Масі Найєм. Фото з ФБ Масі Найєма

Як відомо, тема ДТП нібито за участі Аліни Михайлової у 2022 році активно поширювалася в соцмережах її політичними опонентами. Подібним чином у червні 2023 року також роздмухується мережевий скандал навколо Михайлової і поділу спадку її загиблого нареченого Дмитра Коцюбайла “Да Вінчі”.
Одним із проявів цього протистояння стала “смітникова” розправа прибічників Михайлової над політичним коментатором з орбіти Петра Порошенка Тараса Чорновола, який грубо образив Аліну.

Читайте також:
Адвокат Масі Найєм після важкого поранення на фронті створив правозахисний центр для військових “Принцип”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна