Адвокат Масі Найєм після важкого поранення на фронті створив правозахисний центр для військових “Принцип”

Український адвокат, засновник юридичної компанії “Міллер” Масі Найєм після важкого поранення на фронті в червні 2022 року створив правозахисний центр для військових “Принцип”.

Про це він повідомив у середу, 8 лютого.

“Тепер це офіційно – ми з Любов’ю Галан запускаємо громадську організацію, яка займатиметься правозахистом військових. Вона називається “Принцип” – у цій назві ми втілили нашу мету зробити повагу до військових базою, основою усіх взаємодій держави із бійцями. Цього нині бракує. І ми хочемо допомогти органам влади змінити систему, щоб кожен і кожна, хто захищає державу, відчували, що держава цінує їх у відповідь. Повага не має бути лише гарним словом для постів та промов. Вона має втілюватися в якісні, комфортні послуги держави для військових”, – написав Наєм у фейсбуці. 

“Ми почнемо із трансформації системи, в яку потрапляє поранений боєць, – і поруч з лікуванням отримує стос проблем. Такого пацієнта після травмування на полі бою фактично кидають в черги, в безлад з документами, і замість створення комфорту ще більш ускладнюють реабілітацію. Я переконаний, що змінити це можливо, хоч і нелегко. Наше завдання – зробити це максимально швидко, взаємодіючи із владою, медіа, юристами та всіма небайдужими. Ми вже почали це робити. Останнє чого я хотів після того, як отримав поранення – це стояти в черзі і бачити, як побратими так само стоять в темних коридорах в очікуванні документа, огляду лікаря. Іноді приходиться стояти декілька днів, їхати за іншими документами, про наявність яких і гадки не мав”, – додав ветеран.

Наразі “Принцип” уже запустив ФБ-сторінку.

“Незабаром ми випустимо дуже важливий продукт, покрокову інструкцію, яка розкладе по поличках, що робити після поранення. Це буде наш перший внесок у поліпшення комфорту таких бійців. Останнє, що вони мусять відчувати – це розгубленість і байдужість оточення. Нам потрібно, щоб її побачило якомога більше бійців, і ви теж можете зробити у це внесок – просто поширивши сторінку чи пости з неї. На нас чекає багато робити і викликів, ми хочемо стати плечем, на яке зможуть спертися військові, і просимо вас стати таким самим плечем для нас, щоб бути справді ефективними”, – додав Масі Найєм. 

Масі Наєм. Довідка

Як повідомляла “Новинарня“, у 2022 році Масі Найєм був важко поранений на Донбасі 5 червня під час виконання бойового завдання. Його доправили у Дніпро, в обласну клінічну лікарню ім. Мечникова.
У Масі було важке осколкове поранення голови, численні переломи кісток та внутрішньочерепна гематома. Поранений перебував у медикаментозному сні, на апараті штучного дихання. Він вижив і пішов на поправку, але втратив око. У січні 2023-го його ще раз прооперували в Німеччині.

Масі Найєм — засновник юридичної компанії “Міллер”, адвокат, правозахисник. Як мобілізований служив у ЗСУ в 2015-2016 роках, брав участь в АТО (командир взводу у складі 122-го батальйону 81-ї бригади ДШВ). У 2022 році знову став до лав ЗС України.

Читайте також:
Масі Найєм прийшов до тями: житиме, хоча і втратив око

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна