Суд в Австрії відмовив у екстрадиції Фірташа до США

Австрійський суд у п’ятницю, 16 червня, відмовив в екстрадиції українського бізнесмена Дмитра Фірташа до США за звинуваченням його в корупції. Його справу, слухання якої триває понад 9 років, повернули на повторний розгляд.

Про це повідомляє АРnews.

“Австрійський суд виніс рішення на користь українського бізнесмена Дмитра Фірташа в багаторічній юридичній сазі щодо спроби США екстрадувати його за звинуваченням у корупції, відправивши справу про екстрадицію на повторний розгляд”, – йдеться в повідомленні.

Проти Фірташа висунуто звинувачення в США. Зокрема, він підозрюється у змові з метою давання хабарів в Індії для видобутку титану, який використовується в реактивних двигунах.

Своєю чергою бізнесмен заперечує будь-які правопорушення.

Фірташ був затриманий в Австрії в березні 2014 року за запитом США. Пізніше його випустили під заставу в 125 мільйонів євро і відтоді він оскаржує свою екстрадицію в США.

Бізнесмен став відомим після появи скандальної компанії “Росукренерго” – газового посередника між Росією і Україною. Популярність Фірташу принесла також його війна з експрем’єркою Юлією Тимошенко.

15 травня 2023 року Дмитро Фірташ отримав підозру від СБУ та Бюро з економічної безпеки. Його звинувачують у привласненні державного газу на мільярди гривень. Також підозру оголосили 8 топ-менеджерам його компаній.

Читайте також:
Слідом за Фірташем: підсанкційному олігарху Павлу Фуксу оголосили про підозру. ДОПОВНЕНО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна