Окупанти продали Інкерманський винзавод у 15 разів дешевше, ніж оціночна ціна

Окупаційна влада Севастополя продала Інкерманський винзавод за ціною в 15 разів нижчою за оціночну – за 533,5 млн рублів. Його купив орендар цього майна – ТОВ “Інкерманський завод марочних вин”.

Про це повідомила окупаційна влада у підсумках аукціону з продажу заводу.

На аукціон виставляли кілька десятків позицій майна. Нерухоме: будівлі заводських цехів, адміністративні будівлі та склади. Рухоме: насоси, машини для розливу вин, автоцистерни та автонавантажувачі. Все це разом із земельною ділянкою продали за 533,5 млн рублів.

Окупанти у 2022 році заявляли, що майно нібито перебуває “в зношеному стані” і буде продано “за ринковою вартістю”, враховуючи ступень фізичного та морального зносу.

Керівник проєкту WineRetail Олександр Ставцев у 2019 році оцінював у 100 млн доларів виробничі активи і бренд групи “Інкерман”. І це без урахування вартості земельної ділянки. За поточним курсом долара – це понад 8 млрд рублів. Таким чином, винзавод продали щонайменше у 15 разів дешевше.

Читайте також:
Окупанти прокладають водогін для Севастополя через виноградники

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна