Естонія заборонила в’їзд московському патріарху Кирилу

Естонія заборонила в’їзд у країну російському патріарху Кирилу та ще 57 росіянам.

Про це в п’ятницю, 9 червня, повідомило МЗС країни.

За словами глави МЗС Маргуса Тсахкна, усім людям зі списку заборонили в’їзд до Естонії, оскільки вони були залучені до грубих порушень прав людини або сприяли їхньому вчиненню.

“Патріарх Кирил є одним із найбільших пропагандистів та розповсюджувачів путінської ідеології. Давно час було внести його до чорного списку. Він виправдовував і підбурював до війни проти України”, – заявив він.

Міністр наголосив, що людям, які підтримують звірства Росії в Україні, не раді в Естонії.

“Я закликаю всі держави запровадити заборону на в’їзд для прихильників та виконавців жорстоких злочинів Росії”, – підкреслив Тсахкна.

Разом з тим, заборону на в’їзд також наклали на дев’ятьох переслідувачів і викрадачів правозахисника Володимира Кара-Мурзи.

“Естонія вважає, що переслідувачі та викрадачі Кара-Мурзи мають бути включені до глобального режиму санкцій у сфері прав людини. Ми продовжуватимемо домагатися безумовного і негайного звільнення всіх політичних в’язнів у Росії та судового переслідування осіб, відповідальних за репресії”, – резюмував дипломат.

Читайте також:
Під Києвом спіймали священника УПЦ МП, який отримав подяку від митрополії РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна