Ворожі міни дрейфують з Лівобережжя, одну вже викинуло на берег Одещини

Унаслідок прориву води після руйнування греблі Каховської ГЕС течією несе сміття, уламки, човни та будівельні конструкції. Їх частково винесло в Чорне море. Потоками також позривало мінно-вибухові загородження, які окупанти облаштовували на лівому березі.

Про це повідомив речник оперативного командування “Південь” Владислав Назаров у четвер, 8 червня.

Наразі велика кількість мін дрейфує у воді за течією. Одну з таких протидесантних мін викинуло на берег Одещини. Українські військові контрольовано її знищили.

ОК «Південь» попереджає, що вздовж берегів Дніпра, Дніпро-Бузького лиману та всього чорноморського узбережжя Миколаївщини та Одещини посилено мінну небезпеку в умовах розвитку надзвичайної ситуації, пов’язаної з підривом Каховської ГЕС.

«Небезпека з моря зберігається і в ракетному сенсі. Ворог здійснив ротацію ракетоносіїв: завівши до пункту базування надводний

з 8 “Калібрами”, вивів на чергування підводний із 4 [“Калібрами”]», — додав Назаров.

Рівень ракетної та мінної загрози залишається дуже високим. Командування закликає не нехтувати власною безпекою, дослухатися сигналів повітряних тривог, дотримуватися норм і обмежень правового режиму воєнного стану.

Читайте також:
Україна і ООН домовились про евакуацію на окупованому Лівобережжі, але Росія має надати доступ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна