На Миколаївщині псевдоволонтер привласнив мільйон, зібраний на ЗСУ – прийшла прокуратура

На Миколаївщині правоохоронці викрили 26-річного псевдоволонтера, який збирав гроші нібито на потреби українських військових, прикриваючись назвою відомого благодійного фонду.  У такий спосіб молодику вдалося заволодіти понад 1 млн гривень громадян.

Про це 8 червня повідомила Київська міська прокуратура.

Як зазначається, чоловік розміщував на YouTube-каналі ролики відомого благодійного фонду із закликами перераховувати кошти нібито на потреби однієї з штурмових бригад. До відео аферист додавав текст з реквізитами для перерахування коштів, вказуючи підконтрольні йому рахунки.

“За попередніми даними, у такий спосіб зловмиснику вдалось заволодіти понад 1 млн гривень коштів громадян. Суми внесків були від 1 гривні до 800 грн. Кількість потерпілих, за попередніми даними, може сягати близько 2 тисяч громадян. Отримані пожертви шахрай витрачав у віртуальних казино та на розкішне життя”, – зазначає прокуратура.

Злочинну схему організував 26-річний мешканець Миколаївської області. Зловмисника затримали на території м. Новий Буг Миколаївської області в порядку ст. 208 КПК України.

Фото: Київська міська прокуратура

Псевдоволонтеру повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 190 КК України. Нині вирішується питання про обрання запобіжного заходу та встановлюється коло осіб, які постраждали внаслідок шахрайських дій.

Читайте також:
На Київщині викрили воєнкома, який допомагав ухилянтам тікати за кордон

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна