На Київщині викрили воєнкома, який допомагав ухилянтам тікати за кордон

На Київщині затримали посадовця територіального центру комплектування та соцпідтримки, який допомагав військовозобов’язаним виїхати за кордон.

Про це 5 червня повідомило ДБР.

Як зазначається, посадовець забезпечував виготовлення підроблених документів про непридатність до військової служби. Він діяв разом зі спільником, екскерівником Київського обласного військкомату та його сином.

Зловмисники консультували “клієнтів” щодо виїзду до Молдови та Угорщини та були посередниками при передачі хабарів.

Повідомляється, що свої послуги спільники оцінювали у 6-10 тисяч доларів залежно від стану здоров’я та віку ухилянтів. Водночас старшим чоловікам послуга обходилася дешевше.

Правоохоронці затримали подільників посадовця під час отримання 8 тисяч доларів за черговий пакет підроблених документів. Наразі задокументувано дві “угоди” на 14 тисяч доларів. Досудове розслідування триває.

Посадовцю повідомили про підозру в організації незаконного переправлення осіб через держкордон України, вчинене з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 332 ККУ).

Йому загрожує  до 9 років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Читайте також:
Адвокат РФ і посадовець Київської ОВА допомагали ухилянтам втекти за кордон: СБУ викрила незаконну схему виїзду

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна