Підривом Каховської ГЕС росіяни хочуть зупинити контрнаступ ЗСУ, – ОК “Південь”

Російські війська підривом Каховської ГЕС вирішили зупинити контрнаступ ЗСУ.

Про це у вівторок, 6 червня, повідомила в ефірі “Радіо Свобода” речниця Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

“Вони вирішили, що зараз таким чином вони зможуть зупинити контрнаступ українських сил. Вони настільки втомилися чекати, з якого напрямку він відбудеться (контрнаступ), що будь-яка активність Сил оборони, зокрема і посилення контрбатарейної роботи, призвели до того, що у них не витримали нерви і вони намагаються збільшити площу водної поверхні, щоб українські сили оборони не вдалися до форсування”, – сказала речниця сил “Півдня”.

“Більше не почувають вони себе захищеними на лівому березі. Це наслідки нашої бойової роботи протягом довготривалого часу. Вони усвідомлюють, що місць дислокації безпечних для них фактично на лівому березі немає. І саме тому вони вже за принципом «після мене хоч потоп», даруйте на каламбурі, діють так саме”, – додала Гуменюк.

За її словами, після підриву ГЕС смуга вогневих позицій російських окупантів суттєво посунеться.

“Через цю високу воду вони мають відсунутися якомога далі від лівого берега. Це означає, що трошки легше буде херсонцям на правому березі стосовно обстрілів”, – зауважила речниця Сил оборони півдня України.

Нагадаємо, 6 червня окупаційні війська підірвали дамбу Каховської ГЕС. У Херсонській області розпочата евакуація населення з небезпечних районів, для яких є ризик затоплення. Близько сьомої години голова Херсонської ОВА Олександр Проокудін говорив, що через п’ять годин вода досягне критичного рівня.
Російські загарбники захопили головну споруду Північно-Кримського каналу і Каховську ГЕС 24 лютого минулого року.

Читайте також:
Президент збирає екстрене засідання РНБО через підрив дамби Каховської ГЕС

Чи є підрив Каховської ГЕС загрозою для окупованої ЗАЕС: Енергоатом коментує

З’явилося відео підриву дамби Каховської ГЕС

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна