Одеську ОВА очолить Олег Кіпер: був люстрований, на Новий рік виїжджав за кордон

Кабінет Міністрів погодив кандидатуру очільника Київської міської прокуратури Олега Кіпера на посаду голови Одеської обласної військової адміністрації.

Про це у вівторок, 30 травня, повідомив представник уряду в парламенті Тарас Мельничук.

“Погоджено призначення Кіпера Олега Олександровича головою Одеської обласної державної адміністрації”, – написав він у телеграмі.

До призначення на посаду голови Київської міської прокуратури Кіпер був позаштатним радником керівника офісу президента Андрія Єрмака.

Відомо, що Олег Кіпер почав працювати в органах прокуратури у 2001 році. Він обіймав посади слідчого Котовської міжрайонної прокуратури Одеської області, прокурора відділу прокуратури Одеської області, прокурора відділу Генеральної прокуратури, начальника управління прокуратури Івано-Франківської області, заступника прокурора Івано-Франківської області, заступника начальника управління – начальника відділу Генпрокуратури.

9 червня 2020 року генпрокурор Ірина Венедіктова призначила Кіпера на посаду заступника прокурора м. Києва.

“Українська правда” також пише, що Олега Кіпера було люстровано (усунуто з посад через роботу на владу Януковича), але у вересні 2019 року Окружний адміністративний суд Києва повернув йому посаду старшого прокурора Головного управління нагляду, вважаючи, що люстрація його була безпідставною, а причетність до узурпації влади Віктором Януковичем – “не встановлена”.

ЗМІ повідомляли про спільний бізнес дружин Олега Кіпера та Сергія Кізя, колишнього заступника генпрокурора Юрія Луценка. Журналісти “Схем: корупції в деталях” повідомляли, що Кізь їздить на машині Кіпера (BMW X5 2010 року).

Узимку 2023 року “Схеми” також встановили, що прокурор Києва Кіпер їздив у новорічну відпустку за кордон до дружини-росіянки.

У коментарі журналістам керівник Київської міської прокуратури підтвердив, що виїжджав за кордон саме у відпустку, пояснивши це “сімейними обставинами”, але відмовився назвати країну, де відпочивав. Він пояснив це міркуваннями безпеки, оскільки “його дружина влітку змінила російське громадянство на українське”.

Читайте також:
Екскомбриг 93 омбр Брижинський очолив військову адміністрацію Чернігова

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна