Екскомбриг 93 омбр Брижинський очолив військову адміністрацію Чернігова

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про призначення Дмитра Брижинського начальником Чернігівської міської військової адміністрації Чернігівського району Чернігівської області.

Відповідне розпорядження №19/2023-рп від 17 лютого розміщено на сайті глави держави.

Брижинський є полковником Збройних сил України, колишнім командиром 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр”. З 2022 року – почесний громадянин Чернігова.

Чернігівську міську військову адміністрацію було створено указом Зеленського №69/2023 12 лютого.

Це рішення наразилося на різку критику через руйнування демократичних норм і місцевого самоврядування.

Раніше Яворівський районний суд Львівської області визнав мера Чернігова Владислава Атрошенка винним у скоєнні дій в умовах конфлікту інтересів, оштрафував його на 6,8 тис. грн (400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) та застосував обмеження у вигляді позбавлення права обіймати посаду міського голови на термін один рік. Обов’язки міського голови відтоді виконує секретар Чернігівської міськради Олександр Ломако.

Читайте також:
“Головне – не втратити контакт із противником”. Велике інтерв’ю з комбригом 93 омбр Дмитром Брижинським перед новою ротацією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна