СБУ зловила інформаторку росіян, яка “полювала” за нашою ППО в районі Бахмута

Служба безпеки України заарештувала ворожу інформаторку, яка збирала для ворога розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на Бахмутському напрямку. Їй загрожує до 15 років тюрми.

Про це 22 травня інформує пресслужба СБУ.

“Передусім вона намагалася встановити координати вогневих позицій, фортифікаційних споруд та системи протиповітряної оборони українських захисників. Ворожою інформаторкою є мешканка Олексіїво-Дружківки. Вона була активною користувачкою забороненої соцмережі “Одноклассники”, в якій поширювала антиукраїнські дописи”, – сказано у повідомленні.

Як зазначається, в “Одноклассниках” на жінку вийшов зв’язковий російської спецслужби, який у січні цього року запропонував долучитися до розвідувально-підривної діяльності проти України.

Листування українки з окупантами. Фото: СБУ

Для збору розвідданих зрадниця виходила на місцевість та приховано спостерігала за підрозділами українських військ. Зокрема, вона “в темну” використовувала своїх сусідів та знайомих, в яких розпитувала інформацію про пересування колон військової техніки ЗСУ.

Правоохоронці затримали зловмисницю під час виконання нею ворожого завдання. У жінки виявили мобільний телефон, який вона використовувала для передачі агресору закритих відомостей.

Нині зрадниця перебуває під вартою. Їй загрожує до 15 років ув’язнення волі.

Читайте також:
СБУ затримала в Києві 46-річного тіктокера, який влаштовував провокації в Києво-Печерській лаврі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна