У Польщі готуються розпочати ремонт українських Leopard 2

Польський збройовий концерн Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ) завершує переговори з виробниками танків Leopard 2 щодо проведення у Польщі капітального ремонту техніки, переданої Україні.

Про це в інтерв’ю агенції PAP повідомив президент PGZ Себастьян Хвалек, пише “Європейська правда“.

За словами Хвалека, майбутній сервісний центр для обслуговування Leopard 2 базуватиметься на підприємствах PGZ у Познані.

“Ми завершуємо промислові переговори з німецькими виробниками Leopard – компаніями Krauss-Maffei Wegmann та Rheinmetall, щоб прояснити питання укладання контрактів та постачання запчастин, оскільки запасні частини є ключовим фактором для підтримання обладнання в робочому стані”, – зазначив він.

Голова PGZ пояснив, що ключова проблема полягає в застарілій модифікації Leopard 2A4, для якої не виробляється достатньо запчастин.

“Це не обов’язково має бути відновлення [танка] до так званого початкового стану, але це має бути такий рівень ремонту, який дозволить українським солдатам ефективно воювати”, – зазначив Хвалек.

Він також висловив сподівання, що виробники Leopard погодяться, щоб заводи PGZ могли виробляти більше видів комплектуючих для цих танків. В останні роки концерн домовився про ліцензію на виробництво стволів для Leopard модифікацій 2А4 і 2А5.

Як писала “Новинарня“, у квітні в межах угоди між PGZ та “Укроборонпромом” на польському бронетанковому заводі Bumar-Łabędy почалися роботи з капітального ремонту танків Т-64.

Пізніше міністр оборони Польщі Маріуш Блащак повідомив, що вже у травні на цьому ж заводі запрацює сервісний центр з обслуговування і ремонту танків Leopard 2, які Україна отримує від союзників. Це стало можливим після того, як очільники міноборони Польщі, Німеччини та України підписали в Рамштайні угоду про створення такого центру.

Читайте також:
Підписали угоду: Німеччина, Польща та Україна створять базу для ремонту танків Leopard

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна