Підписали угоду: Німеччина, Польща та Україна створять базу для ремонту танків Leopard

Берлін, Варшава та Київ ухвалили угоду про створення центру з ремонту танків Leopard, понівечених у боях проти Росії.

Про це в п’ятницю, 21 квітня, заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус під час засідання “Рамштайн”, пише Reuters.

За його словами, Німеччина, Польща та Україна підписали угоду, що передбачає спільне створення бази ремонту танків Leopard, яка може розпочати роботу вже наприкінці травня.

Зокрема, під час наради також обговорили фінансування ремонтної бази. Так, на її підтримку витрачатимуть 150-200 млн євро на рік, зауважив Пісторіус.

Нагадаємо, 21 квітня розпочалося чергове засідання контактної групи з питань оборони України на авіабазі Рамштайн у Німеччині. Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що на порядку денному одинадцятої зустрічі аналіз зробленого, стратегія на 2023 рік, поточні потреби української армії і розподіл допомоги між усіма підрозділами Сил оборони України.

Читайте також:
ЗСУ отримали шведські ЗРК RBS 70, які обіцяли передати ще в минулому році, та станцію радіолокації

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна