У Польщі почали капремонт українських танків Т-64

У межах угоди між польським концерном Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ) та ДП “Укроборонпром” на польському бронетанковому заводі Bumar-Łabędy почалися роботи з капітального ремонту українських танків Т-64.

Про це PGZ повідомляє в п’ятницю, 7 квітня.

Зазначається, що Bumar-Labędy та “Укробронпром” створили спільний технологічний центр, який буде займатися ремонтом танків Т-64, їхнім обслуговуванням, підтримкою боєздатності та відновленням до повного робочого стану.

У довгостроковій перспективі планується також співпраця в обслуговуванні танків Т-72 і PT-91 Twardy (модифікація радянських Т-72), переданих Польщею українській стороні.

Розглядається також можливість спільної роботи з обслуговування танків сімейства Leopard 2, переданих Україні міжнародною коаліцією.

Компанія Bumar-Łabędy розцінюється як сервісний центр для обслуговування танків сімейства Leopard 2, переданих Україні міжнародною бронетанковою коаліцією.

“Завдяки реалізованій програмі модернізації танків Leopard 2A4 до стандарту 2PL для потреб польської армії компанія отримала необхідні знання, технічні засоби та досвід у цій галузі”, – сказано в повідомленні.

Поточна угода у сфері співпраці в обслуговуванні танків Т-64 є ще однією з низки домовленостей, укладених між польською та українською сторонами.

Читайте також:
Україна закупить у Польщі 150 бронетранспортерів Rosomak

Нагадаємо, під час візиту президента Володимира Зеленського до Варшави 5 квітня Польща та Україна підписали меморандуми про співпрацю у відновленні України та угоду про співпрацю у спільному виробництві 125-мм танкових боєприпасів. Ішлося також про пакет військової допомоги Україні – закупівлю й постачання польських БТР Rosomak, самохідних мінометів Rak, систем ППО.
Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що його країна вже підготувала до передачі Україні вісім винищувачів МіГ-29, а ще шість надасть згодом.

Читайте також:
Укроборонпром виготовлятиме 125-мм снаряди для танків на території Польщі: деталі угоди

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна