Україна закупить у Польщі 150 бронетранспортерів Rosomak

Україна замовляє у Польщі 150 бронетранспортерів KTO Rosomak, що на 50 машин більше, ніж було озвучено раніше.

Про це 6 квітня повідомив  у Twitter речник уряду Пйотр Мюллер.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький минулого тижня повідомляв, що Україна придбає 100 бронетранспортерів Rosomak польського виробництва. 5 квітня президент Володимир Зеленський у Варшаві підтвердив купівлю, але не називав кількість.

“Однією з головних тем переговорів було питання закупівлі польської військової техніки українською стороною, яка купує 150 БТР Rosomak, самохідні міномети Rak на три роти, 100 ракет для ПЗРК Piorun у польських заводів”, – написав Мюллер у соцмережі.

Озвучені Мюллером цифри щодо мінометів Rak означають, що Україна купить близько 50 таких машин. Вони виготовляються на базі БТР Rosomak.

Нагадаємо, під час візиту президента Володимира Зеленського до Варшави 5 квітня Польща та Україна підписали меморандуми про співпрацю у відновленні України та угоду про співпрацю у спільному виробництві 125-мм танкових боєприпасів. Ішлося також про пакет військової допомоги Україні.
Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що його країна вже підготувала до передачі Україні вісім винищувачів МіГ-29, а ще шість надасть згодом.

Читайте також:
Укроборонпром виготовлятиме 125-мм снаряди для танків на території Польщі: деталі угоди

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна