У Польщі в травні запустять хаб для ремонту українських Leopard 2

Сервісний центр з обслуговування і ремонту танків Leopard 2, які Україна отримує від союзників, запрацює на польському оборонному підприємстві Bumar-Labędy в місті Глівіце вже у травні.

Про це заявив віцепрем’єр-міністр, міністр національної оборони РП Маріуш Блащак під час спільної пресконференції з главою польського уряду Матеушем Моравецьким на підприємстві ОПК Bumar-Labędy у Глівіце, передає “Укрінформ”.

Як зазначив польський урядовець, минулої п’ятниці він разом з українським та німецьким колегами підписав у Рамштайні угоду про створення в Польщі Центру технічного обслуговування та ремонту основних бойових танків Leopard 2 України.

“На підставі цієї домовленості центр обслуговування розпочне свою роботу ще у травні”, – підкреслив Блащак.

Він повідомив, що в Україні вже є або незабаром буде доставлено два батальйони танків Leopard 2 у версіях A4 та A6.

«Усі ці танки обслуговуватимуться в Bumar-Labedy в Глівіце”, – звернув увагу польський міністр.

Аргументами щодо створення хабу для ремонту українських танків саме в цьому місці він назвав те, що це підприємство має 20 років досвіду обслуговування і ремонту танків польських Leopard 2 А4. Крім того, центр розташовуватиметься в Польщі, яка є природнім хабом для ведення такого роду діяльності.

Блащак звернув увагу на певні виклики, що стосуються ремонту танків Leopard 2 через обмежений доступ до запчастин. У цьому контексті він зауважив, що одним з підписантів угоди про створення хабу є німецький міністр, оскільки Німеччина є виробником танків Leopard.

“Я дуже хотів, щоб німці також відчували відповідальність, і цей процес відбувався швидко й ефективно”, – наголосив польський міністр.

Блащак зазначив, що в Bumar-Labedy також обслуговуються і ремонтуються танки Т-72. Він зауважив, що від української сторони він отримав інформацію: ці модернізовані танки Т-72 дуже добре себе показують на фронті, захищаючи Україну.

Читайте також:
ГШ показав, як норвежці в Польщі навчають наших танкістів на Leopard 2

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна