Ексбранець Кремля Микола Шиптур виїхав з РФ через кордон з Грузією

Сьогодні вночі ексбранець Микола Шиптур, який 7 березня вийшов на волю, залишив Росію через кордон з Грузією. Зараз він знаходиться в Посольстві України в Тбілісі.

17 травня дружина колишнього політв’язня Юля Шиптур повідомила Об’єднанню родичів політв’язнів Кремля, що пана Миколу везуть до грузинського кордону з Центру для іноземних громадян у Ростовській області, повідомили “Новинарні” в Представництві Президента України в АР Крим.

“Вчора зранку Миколу викликав до себе начальник колонії та сказав, що у нього є 5 хвилин на збори — він поїде додому через Грузію. Нашій радості не було меж, все відбулося дуже раптово”, — прокоментувала Юлія.

З документів у Миколи був тільки дійсний внутрішній паспорт. Об’єднання оперативно зв’язалося з українськими органами влади, щоб ті посприяли перетину кордону Шиптура за паспортом громадянина України. Наша влада та грузинські консули швидко відреагували та вже через кілька годин Микола залишив територію РФ.

“Це відбулося вчасно, оскільки Миколі 26 травня мало виповнитися 45 років. Вже було пора змінювати фото в паспорті. Ми дуже переймалися за це”, — каже дружина Шиптура.

Близько 3:40 ночі Микола перетнув кордон з РФ та був доставлений представниками влади Грузії до Посольства України в Тбілісі.

Читайте також:
У російському СІЗО помер кримський політв’язень Джеміль Гафаров

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна