Поблизу Лимана та Куп’янська сталося 9 боєзіткнень, наші “мінуснули” 52 окупантів, ще 101 – поранили

У районі Лимана та Куп’янська відбулося дев’ять бовових зіткнень, у результаті яких українські бійці знищили 52 російських окупантів, а ще 101 – поранили.

Про це 17 травня повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

За його словами, на Лиманському та Куп’янському напрямках наші воїни підбили п’ять ворожих мінометів, станцію радіоелектронної боротьби “Житель”, польовий склад із боєприпасами та дрон-камікадзе “Ланцет”.

Череватий заявив, що на цій ділянці фронту ворог завдав 575 ударів артилерією та 11 ударів авіацією по позиціях наших військових та населеним пунктам.

До слова, за добу ЗСУ завдали 14 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, з яких 5 – по зенітно-ракетних комплексах окупантів. Крім того, протягом цієї доби, наші захисники знищили 2 розвідувальних БПЛА типу “Орлан-10”.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 1 пункт управління, 6 районів зосередження живої сили, 2 склади боєприпасів, 2 склади пально-мастильних матеріалів, 1 артилерійський підрозділ на вогневій позиції, 2 засоби протиповітряної оборони та ще 2 важливі ворожі цілі.

Читайте також:
Росія намагається посилити наступ в районі Бахмута, – ISW

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна