Буде під вартою: ВАКС відхилив скаргу щодо затримання Князєва

Вищий антикорупційний суд відхилив скаргу адвоката ексголови Верховного Суду Всеволода Князєва на утримання його під вартою у тимчасовому ізоляторі.

Про це ВАКС повідомив у середу, 17 травня.

“У середу, 17 травня, слідчий суддя ВАКС відмовив у задоволенні скарги, поданої захисником колишнього голови Верховного Суду на його затримання”, – заявили.

Своєю чергою, адвокат наголосив, що затримання ексголови ВС було незаконним. А пояснив він це тим, що суддя по закону є недоторканим.

За словами адвоката, без погодження Вищої ради правосуддя суддя не може бути затриманим. Він зауважив що судді треба встановити, чи існують якісь речові докази щодо законності затримання Князєва.

Під час суду Князєв заявив, що його затримання є “неправомірним”, оскільки він сприяв слідству і допомагав правоохоронцям під час обшуку,

Зазначається, що ухвала ВАКС не підлягає оскарженню, а її повний текст оголосять 19 травня.

Нагадаємо, 15 травня НАБУ затримало Всеволода Князєва на хабарі в розмірі 2,7 млн доларів.

16 травня НАБУ оголосило Князєву про підозру та його спільникові – адвокату у справі щодо отримання хабаря.

Читайте також:
НАБУ та САП розповіли подробиці корупційної схеми з Жеваго у Верховному Суді

 

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна