Ще одна “суддя” з Криму отримала 12 років за державну зраду

Ще одна суддя-держзрадниця з окупованого Криму отримала 12 років позбавлення волі.

Про це в понеділок, 15 травня, повідомила прокуратура АР Крим та міста Севастополя.

Так, суддю визнано винною у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).

Зокрема, прокурори автономії довели, що у 2014 році засуджена зрадила присязі та перейшла працювати до окупантів. При «новій владі» вона зайняла посаду заступника голови незаконно створеного Нижньогірського районного суду Республіки Крим.

“Своїми діями та рішеннями зрадниця допомогла іноземній державі у переході української судової системи, що діяла в Криму, на відправлення правосуддя за законодавством РФ. Також вона спряла ставленню незаконно створених окупаційних судових органів на півострова”, – йдеться в пресрелізі.

Загалом за публічного обвинувачення прокуратури автономії засуджено 20 кримських держзрадників, поки заочно. Ще 328 обвинувальних актів щодо вчинення аналогічного злочину знаходиться на розгляді у судах.

Читайте також:
“А попереджали ж”: колишнього начальника УСБУ в Криму Кулініча затримали за підозрою в держзраді

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна