Російський розвідник, взятий у полон “азовцями” під Бахмутом, почав говорити

Після того, як воїни 3-ї штурмової бригади ЗСУ під час прориву російських позицій під Бахмутом взяли в полон вояків 72-ї мотострілецької бригади зі складу 3-го армійського корпусу ЗС РФ, один із полонених пішов на контакт з українськими силами.

Відео тривалої розмови з цим вояком є в розпорядженні “Новинарні“.

Це Полторун Костянтин Олександрович, який називає себе розвідником із 72 омсбр ЗС Росії, уродженцем Красноярського краю в Сибіру.

Чоловік 10 травня фігурував у ролику, який поширювала 3-тя окрема штурмова бригада ЗСУ. Полторун у числі п’ятьох рашистів стояв на допиті перед Андрієм Білецьким – засновником і колишнім командиром полку “Азов”, який нині є командиром тактичної групи “Азов” у складі 3 ошбр. Тоді полонені підтверджували, що “азовці” поводяться з ними добре.

Перед тим Білецький сповіщав, що їхні підрозділи на Бахмутському напрямку розбили бригадну розвідку 72 омсбр ЗС РФ, знищили значну кількість бойових броньованих машин, захопили значну кількість полонених росіян. “Наступальні дії велися в смузі шириною 3 км і глибиною 2 км 600 метрів. Уся дана територія повністю звільнена від російських окупаційних військ”, – заявляв Білецький.

Відео:

Тепер на відео Костянтин Полторун розповідає про мобілізацію до лав збройних сил Росії, відсутність підготовки, погане забезпечення та ставлення до особового складу у війську окупантів, про своє командування, кремлівську пропаганду й “телевізор, по якому не скажуть правди”.




Також Полторун описує, як із ним поводяться в полоні: ніхто не б’є, годують, дають цигарки, руки не закуті.

Читайте також:
Збройні сили України відсунули росіян на флангах навколо Бахмута. ГРАФІКА


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.