Збройні сили України відсунули росіян на флангах навколо Бахмута. ГРАФІКА

Українські війська відсунули російських загарбників у районі Бахмута на схід від села Богданівка (лівий фланг) та на схід від села Ступочки й на південь від села Іванівське (правий фланг).

Відповідна ситуація зафіксована на мапі DeepState станом на 14 травня.

Стан лінії фронту в районі Бахмута на 14 травня 2023, мапа DeepState

Після 12 травня і коментарі DeepState йшлося: “Бахмутський відтинок. Ворог втратив ще більше позицій не тільки на схід від Ступочок, а й південніше Іванівського. За попередніми даними, присутність ворога в урочищі Ступки зберігається. Судячи з кадрів та заяви військового керівництва РФ, кацапи втекли з району з.п. 40-й км. Ворога було відкинуто від висот 199.4 та 186.6. Невідомою є ситуація в лісі на висоті 199.5. У точці 181.0 присутність противника зберігається. Уточнено ситуацію біля Білогорівки”.

“Ворог вже публікує кадри, як вони намагаються бити по нашій техніці біля Богданівки. Оновлено ситуацію на лівому фланзі Бахмутського виступу. В місті Бахмут тривають бої, але точна ситуація поки що невідома”, – ідеться в коментарі до оновленої мапи 14 травня.

Українські аналітики зазначають, що, незважаючи на відступ росіян із флангів Бахмутського виступу, радіти ще зарано. “Ситуація важка, медійний розголос значний, тому кацапи задіють резерви для стабілізації фронту. Питання лише в тому, щоб максимально досягнути результатів до того часу”.

“Ми розуміємо що всі хочуть оперативно бачити новини з фронту, але це не той випадок коли оперативне висвітлювання комусь допоможе”, – додали в DeepState.

Відеографіка зі зміною лінії фронту в районі Бахмута за останні десять днів:

Тим часом аналітики американського Інституту вивчення війни роблять висновок: українські війська недавніми контрнаступальними діями звільнили 16,85 кв. кілометрів навколо Бахмута.

В огляді ISW від 13 травня зазначається, що, за непідтвердженими заявами, українські сили продовжують контратакувати та мають подальші незначні успіхи на південний захід від міста. Однак станом на 13 травня ISW уже не спостерігав наочного підтвердження цих повідомлень.

Командувач Сухопутних українських військ генерал-полковник Олександр Сирський заявив 13 травня, що українські війська просуваються вперед (на невизначених ділянках фронту). А Генеральний штаб ЗС України вперше за довгий час повідомив, що не лише росіяни, а й українські війська “поряд із веденням позиційної оборони (…) ведуть і активні дії, зокрема, наступальні”.

Також ISW переказує: “Російські джерела стверджували, що 12 і 13 травня українські війська завдали ударів по окупованих районах Луганської області британськими крилатими ракетами Storm Shadow, що викликало підвищене занепокоєння Росії щодо потенційної здатності України завдавати ударів по російській логістиці”.

Нагадаємо, 12 травня командувач Східного угруповання військ Олександр Сирський показав, як наша аеророзвідка нищить окупантів у Бахмуті.
Перед тим “азовці” показали російських полонених, взятих під Бахмутом.

Читайте також:
ЗСУ відбили кілометр території на півдні Бахмута, – британська розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна