Польща викликала посла РФ через небезпечне перехоплення свого літака російським Су-35

До МЗС Польщі викликали посла РФ Сергія Андреєва у зв’язку з інцидентом над Чорним морем, коли російський винищувач Су-35 небезпечно перехопив літак польської прикордонної служби.

Про це повідомив у твітері речник МЗС Польщі Лукаш Ясіна у середу, 10 травня.

Він зазначив, що 10 травня посол Російської Федерації в Польщі Андреєв був викликаний до Міністерства закордонних справ.

Під час зустрічі російському дипломату вручили ноту протесту у зв’язку з інцидентом за участю російського винищувача проти літака польської Прикордонної служби.

“Ми рішуче засуджуємо провокаційну та агресивну поведінку російської сторони, яка є серйозним міжнародним інцидентом”, – заявив Ясіна.

Як відомо, у п’ятницю російський літак Су-35 небезпечно перехопив літак L410 TURBOLET, що належить польській прикордонній службі, який виконував планову патрульну місію під егідою Frontex над Чорним морем у міжнародному повітряному просторі у співпраці з румунськими службами.
Інцидент призвів до великої турбулентності польського прикордонного літака. Під час інциденту екіпаж польських прикордонників у складі п’яти осіб тимчасово втратив контроль над літаком і почав втрачати висоту. В інцидент були готові втрутитися бойові літаки НАТО.

Читайте також:
Польща офіційно змінила назви Калінінграда та Калінінградської області

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна