Прилєпін озвався після підриву в авто: ноги зламані, але є

Російський пропагандист, письменник і бойовик Захар Прилєпін заявив, що сам був за кермом машини в момент її підриву, а вибух стався під іншим переднім колесом.

Про це він написав 7 травня в першому дописі у своєму телеграм-каналі після замаху.

“Саша (охоронець Олександр Шубін із Луганська, бойовик “ЛНР” – “Н”) їхав праворуч на пасажирському кріслі. Я був за кермом. Вибух стався під його колесом. Я знепритомнів хвилини на три, отямився і підповз до вибитого лобового скла. Селяни, які підбігли, допомогли мені вибратися. У мене зламані обидві ноги (один перелом відкритий) і ще там щось”, – ідеться в повідомленні від імені Прилєпіна.

Він повідомляє, що написав це, коли йому дали телефон. Чує і відчуває все, дякує рідним та іншим пропагандистам за підтримку.

Також Прилєпін зазначив, що висадив доньку з машини за 5 хвилин до вибуху.

За словами Прилєпіна, Шубін із позивним “Злой”, який загинув унаслідок вибуху, нібито вісім років працював його “ангелом-охоронцем” і кілька разів рятував йому життя.

“Уже тут мені повідомили, що міни (під авто) були дві. Але цей тип (підривник) злякався і одразу втік після вибуху першої. Якби підірвав другу, загинули б усі. Його зловили”, – написав Прилєпін.

Передісторія

6 травня в Нижегородській області РФ, за 50 км від міста Бор, підірвали автомобіль Audi, в якому їхав російський пропагандист, письменник, прибічник агресії проти України, колишній бойовик “ДНР” Захар Прилєпін. ЗМІ повідомляли, що Прилєпін важко поранений, а його водій Олександр Шубін загинув. Деякі блогери заявляли, що Прилєпіну відірвало ноги.

Відповідальність за замах на Прилєпіна взяв на себе партизанський рух “Атеш”.

МВС Росії заявило про затримання чоловіка, який може бути причетним до підриву машини Прилєпіна. Згодом у Слідкомі РФ відзвітували, що затриманий за цією підозрою уродженець України Олександр Пермяков визнав свою провину.

Прилєпіна прооперували в Нижньому Новгороді та ввели в медикаментозний сон.

Читайте також:
Буданов про знищення російських пропагандистів: “не тероризм, а звільнення”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна