Під приводом евакуації рашисти тягнуть із Запорізької області награбоване майно, – ГШ

Під приводом евакуації цивільних із прифронтових районів Запорізької області російські окупанти вивозять награбоване майно.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗС України станом на 18:00 у неділю, 7 травня.

“Російські окупанти продовжують під приводом евакуації мирних жителів вивозити награбоване майно з прифронтових населених пунктів тимчасово захоплених територій Запорізької області. Так, у Михайлівці, зафіксовано евакуацію усього майна разом зі співробітниками ворожих фінансових установ на викрадених у місцевих жителів легкових автомобілях”, – сказано в повідомленні.

“Також у Дніпрорудне прибуло 15 автобусів для евакуації представників російських окупаційної адміністрації та так званої “народної міліції” разом з їхніми родинами. Військовослужбовці російських окупаційних військ масово грабують магазини з оргтехнікою та викрадають легкові автомобілі”, – зазначили в ГШ.

Читайте також:
Російська евакуація із Запорізької області: затори на Чонгарі, напруга на ЗАЕС, пріоритет – паспортам РФ

Передісторія

5 травня колабораційний “глава” окупаційної російської адміністрації Запорізької області Євген Балицький оголосив про евакуацію жителів 18 населених пунктів Запорізької області через підготовку українського контрнаступу, який, за якого словами “може розпочатися у найближчі дні чи навіть години”, а також посилення обстрілів.

Ідеться про такі населені пункти: Тимошівка, Смирнове, Тарасівка, Орлянське, Молочанськ, Куйбишеве, Пришиб, Токмак, Мала Білозерка, Василівка, Велика Білозерка, Дніпрорудне, Михайлівка, Кам’янка-Дніпровська, Енергодар, Пологи, Кінські Роздори, Розівка.

Населені пункти Запорізької області, з яких окупанти оголосили евакуацію

В окупаційній адміністрації підрахували, що евакуація може стосуватися близько 70 тисяч людей, і пообіцяли “компенсацію” у 10 тисяч рублів.

7 травня Балицький прозвітував про евакуацію першої тисячі жителів Запорізької області.

Читайте також:
З Оріхова Запорізької області евакуювали всіх дітей, 80% міста зруйновано

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна