Рашисти готують “евакуацію” українців з 18 окупованих населених пунктів на Запоріжжі

Російські окупанти організовують часткову “евакуацію” місцевих жителів з 18 окупованих населених пунктів Запорізької області, розташованих біля лінії фронту.

Про це 5 травня повідомив представник окупаційної влади у Запорізькій області Євген Балицький у Telegram.

З його слів, “евакуацію” проведуть через посилення бойових дій на ділянці фронту.

Окупанти планують вивезти дітей з батьками, людей похилого віку, людей з інвалідністю та пацієнтів лікувальних закладів.

«Тимчасове переміщення», каже Балицький, «буде організовано в межах регіону».

Загарбники “евакуюють” жителів Тимошівки, Смирнового, Тарасівки, Орлянського, Молочанська, Куйбишева, Пришиба, Токмака, Малої Білозерки, Василівки, Великої Білозерки, Дніпрорудного, Михайлівки, Кам’янки-Дніпровської, Пологів, Кінських Роздор, Розівки.

Як повідомляють місцеві жителі, евакуйованих українців спочатку хочуть вивезти до Бердянська, а звідти в російський Ростов-на-Дону. Тих, хто не бажає відпускати дітей, російські військові, за словами тамтешніх мешканців, погрожують позбавити соціальних виплат.

Читайте також:
Росія вдарила керованими авіабомбами по Херсонській області, є поранений

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна