Ватажок “Вагнера” заявив, що передає позиції в Бахмуті підрозділу Кадирова

Очільник приватної військової компанії “Вагнер” Євген Пригожин заявив, нібито передасть позиції “вагнерівців” у Бахмуті на Донеччині підрозділу “Ахмат”, підконтрольному главі російського регіону Чечня Рамзану Кадирову.

Таке повідомлення пресслужба Пригожина поширила 6 травня – наступного дня після того, як ватажок “Вагнера” вкотре поскаржився на брак боєприпасів та сказав, що його бойовики вийдуть із міста.

“Я дякую Рамзану Ахматовичу за те, що він погодився, маючи, найімовірніше, можливості для отримання всього необхідного і всі необхідні ресурси, встати в Бахмут на наші позиції.

Я вже зв’язуюся з його представниками, щоб передачу позицій почати здійснювати негайно, для того, щоб 10 травня, о 00.00, рівно в той момент, коли, за нашими розрахунками, ми повністю вичерпаємо свій бойовий потенціал, на наші місця стали наші бойові товариші й продовжили штурм населеного пункту Бахмут”, – ідеться в дописі на тг-каналі Пригожина.

Він каже, нібито в Бахмуті під контролем Збройних сил України залишилося “трохи більш як два квадратні кілометри”.

Контекст: “Вагнер” у Бахмуті та намір ПВК покинути місто

Виснажливі бої за місто Бахмут Донецької області в активній фазі тривають із грудні 2022 року. Підрозділи ПВК “Вагнер” стали основною ударною силою російських військ у цьому районі, вчиняючи так звані “м’ясні штурми” і втративши, ймовірно, десятки тисяч вояків убитими. Місто практично знищене. Наразі ЗСУ утримують 10-15% території міста – його західні квартали.

5 травня 2023 року ватажок “Групи Вагнера” Пригожин у зверненні до керівництва міноборони РФ заявив, що виведе найманців ПВК “Вагнер” із Бахмута з 10 травня. Причина такого кроку полягає нібито в тому, що МО РФ не дає “вагнерівцям” достатню кількість боєприпасів, і Пригожин не хоче, щоб  через це його люди були “приречені на безглузду загибель”. Принагідно він укотре показав трупи вбитих бойовиків та в грубій формі розкритикував Шойгу і Герасимова як вищих військових очільників РФ.

Пізніше очільник Чечні Рамзан Кадиров запропонував свою допомогу в окупації Бахмута.

У Збройних силах України скептично поставилися до заяви ватажка “Вагнера” Пригожина, буцімто його бойовики почнуть вихід із міста з 10 травня.

Читайте також:
Наші воїни знищили місця зберігання боєприпасів “вагнерівців” на Бахмутському напрямку. Та активно штурмують позиції ворога, – Маляр

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна