ЗМІ встановили імена 22 тисяч загиблих окупантів в Україні: “Вагнер” має найбільші втрати

Російська служба BBC спільно з виданням “Медіазона” встановили імена 22 тисяч російських окупантів, які загинули на війні в Україні.

Про це інформує «Медіазона» в п’ятницю, 5 травня.

Зазначається, що основну частину вбитих складають бойовики ПВК “Вагнер”, які загинули під Бахмутом. Серед них – як звичайні найманці, так і колишні ув’язнені – їх часто ховають таємно. Журналісти також підтвердили загибель дев’яти офіцерів зі званням підполковника та вище.

«Найзначнішу частку серед втрат становлять увʼязнені з «ПВК Вагнера», які продовжують гинути під Бахмутом. За весь час ми нарахували понад 3,7 тисячі загиблих увʼязнених. Інша велика категорія втрат – мобілізовані. Їх із осені 2022 року загинуло понад 2 тисячі», – йдеться у повідомленні.

Так, за даними журналістів, останні чотири тижні список мертвих окупантів збільшився на 2,3 тисяч осіб.

“З попереднього зведення 7 квітня до нашого списку додалося 2 367 імен. Зазвичай ми вказуємо на зростання кількості загиблих за два тижні, але цього разу ми пропустили зведення 21 квітня. У середньому за два тижні у цей час підтверджувалася загибель близько 1200 осіб. Це найвищий, але не рекордний показник”, – уточнили у виданні.

Група, яка підраховує російські втрати, незмінно вказує, що до моніторингу потрапляють лише ті особи, чию смерть вдалося встановити на основі відкритих джерел. Реальна кількість втрат, на думку авторів дослідження, може бути помітно більшою. Крім того, журналістам невідома кількість тих, хто зник безвісти і потрапив у полон.

Напередодні, 4 травня, засновник ПВК “Вагнер” Євген Пригожин записав відео на тлі десятків мертвих “вагнерівців”, в якому звинуватив міністерство оборони РФ у їхній загибелі. Це вже другий раз, коли Пригожин показує масштаби втрат своїх бійців.

“У наших зведеннях кількість підтверджених втрат у ПВК на добу значно менша, ніж показує Пригожин — це означає, що кількість загиблих у Бахмуті ми поки що оцінити не можемо. Крім того, ув’язнених, завербованих у ПВК, часто ховають таємно і на окремих цвинтарях; виявити такі втрати вдається лише за допомогою волонтерів чи журналістів, які туди приходять”, – резюмувала “Медіазона”.

Читайте також:
Пригожин анонсував виведення “вагнерівців” із Бахмута 10 травня

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна