Пригожин анонсував виведення “вагнерівців” із Бахмута 10 травня

Ватажок ПВК “Вагнер” Євген Пригожин заявив про те, що 10 травня нібито виведе “вагнерівців” із Бахмута Донецької області через “снарядний голод”.

Про це йдеться у заяві приватної військової компанії, поширеній у п’ятницю, 5 травня.

Згідно з повідомленням, “вагнерівці” нібито хотіли захопити Бахмут до 9 травня, але тепер передадуть свої позиції підрозділам міноборони росії, а найманці, які вижили в боях, перейдуть у тилові табори.

Пригожин також поскаржився, що “вагнерівцям” нібито давали лише 10% необхідних боєприпасів. А з 1 травня майже повністю припинилися постачання.

“Я офіційно повідомляю міністру оборони і верховному головнокомандувачу: нести втрати без боєприпасів у Бахмуті, марні та невиправдані, мої хлопці не будуть. Тому 10 травня 2023 року ми виходимо з населеного пункту Бахмут”, – сказав він у відеозверненні, нагадавши, що ПВК прийшла на допомогу регулярній армії агресора у березні 2022 року та закривала напрямки фронту, звідки тікали підрозділи ЗС Росії.

Своєю чергою військовий експерт Петро Черник заявив, що до подібних заяв Пригожина потрібно ставитись дуже обережно, оскільки “наш противник – майстер інформаційно-психологічних операцій”.

Додамо, що ПВК “Вагнер” ще з літа 2022 року намагається захопити місто Бахмут на Донеччині, однак бої тривають досі. Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) припускали, що Пригожин може шукати інформаційні приводи, щоб виправдати неспроможність взяти місто.

Читайте також:
Пригожин обматюкав Шойгу та Герасимова на фоні трупів “вагнерівців”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна