З €96 млн до 300: від початку року Raiffeisen Bank утричі збільшив прибуток у РФ

Австрійський Raiffeisen Bank International (RBI) за перший квартал 2023 року збільшив свої прибутки в Росії більш ніж втричі.

Про це 5 травня інформує Reuters.

За даними агентства, прибуток Raiffeisen Bank після оподаткування склав 301 мільйон євро. Водночас у минулому році він становив 96 мільйонів. євро. Такий вражаючий приріст пояснюють тим, що зросли процентні доходи та зміцнився рубль.

В агентстві зауважують, що покращити фінансові результати RBI вдалося, незважаючи на 24-відсоткове падіння обсягів кредитування.

Крім цього, чисельність співробітників Raiffeisen в Росії зросла за квартал на 2,3% до 9890 осіб, а клієнтів скоротилася на 13% до 3,2 млн.

“RBI вивчає стратегічні варіанти для бізнесу з моменту вторгнення Росії в Україну минулого року, але попереджає, що його зусилля можуть зайняти деякий час”, – повідомили в компанії.

Загалом, російський бізнес згенерував понад 40% доходів RBI у цьому кварталі. Минулого року він генерував більше половини.

Зауважимо, австрійський банк працює в Росії з часів розпаду Радянського Союзу і є 10-м найбільшим банком РФ за розміром активів.

Раніше Raiffeisen Bank International заявив про наміри продати свій банк в Росії або виокремити його від основної групи. Зокрема, також обіцяв зменшити свою бізнес-активність в країні-агресорі.

Як інформувала “Новинарня“, у березні НАЗК внесло Raiffeisen Bank International до списку “міжнародних спонсорів війни”. Відповідне рішення ухвалили через визнання банком так званих «Л/ДНР» та допомогу економіці РФ. Водночас внесення Raiffeisen Bank до цього переліку не стосується українського “Райффайзен Банку” як окремої юридичної особи й не позначається на його діяльності.

Читайте також:
Понад 7 млн українців опинилися за межею бідності через війну, – Світовий банк

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.