Зеленський у Гаазі засудив ідею «гібридного» спецтрибуналу над РФ

Президент Володимир Зеленський під час виступу у Міжнародному кримінальному суді у Гаазі розкритикував один із запропонованих форматів трибуналу над Росією – так званий “гібридний”.

Про це 4 травня пише «Європейська правда».

Український лідер закликав створити повноцінний міжнародний трибунал щодо скоєного РФ злочину агресії. Крім цього, Зеленський вкотре наголосив на важливості ухвалення “сміливих рішень”, які дозволять досягти справедливості та виправити недоліки чинного міжнародного права.

“Саме це робили ініціатори Нюрнберзького процесу, саме це ми маємо зробити зараз…Не треба боятися – агресор повинен відчути усю повноту справедливості, спрямовану проти нього. Це наша історична відповідальність”, – наголосив він.

Володимир Зеленський зауважив, що очікує повноцінного трибуналу для вищого керівництва РФ, розкритикувавши ідею так званого “гібридного” трибуналу.

“Українські суди забезпечать справедливість за більшість злочинів російських окупантів. І я дуже вдячний МКС та усій команді, що працює з судом задля забезпечення справедливості. Але лише одна інституція спроможна відреагувати на злочин агресії – це трибунал. Трибунал, а не щось гібридне, що дозволить формально “закрити питання”. Не компроміс, який дозволив би політикам сказати, що питання нібито вирішене. Потрібен справжній, повноцінний трибунал. І справжня, повноцінна справедливість”, – підкреслив глава держави.

4 травня президент Володимир Зеленський прибув з офіційним візитом до Нідерландів. Український лідер уже провів зустріч із президентом сенату Яном Брауном та головою палати представників Верою Бергкамп.

Зеленський також зустрінеться окремо із прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте та у тристоронньому форматі також із прем’єр-міністром Бельгії Александером де Кроо.

Читайте також:
Зеленський приїхав до Нідерландів: виступить у Гаазі з промовою “Немає миру без справедливості”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна