Зеленський приїхав до Нідерландів: виступить у Гаазі з промовою “Немає миру без справедливості”

Президент Володимир Зеленський прибув з офіційним візитом до Нідерландів. Глава держави уже провів зустріч із президентом сенату Яном Брауном та головою палати представників Верою Бергкамп.

Про це у четвер, 4 травня, повідомив прессекретар президента Сергій Никифоров.

Це перший візит Зеленського до Нідерландів як лідера України. Він також відвідає Міжнародний кримінальний суд та зустрінеться із його президентом Пьотром Хофманскі та секретарем Освальдо Завала Агілером.

Зокрема, Зеленський планує виступити у Гаазі з промовою під назвою “Немає миру без справедливості для України”.

Під час візиту український лідер також зустрінеться окремо із прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте та у тристоронньому форматі також із прем’єр-міністром Бельгії Александером де Кроо.

Зазначається, що Зеленський прибув у країну на урядовому літаку Нідерландів одразу після візиту до Фінляндії, де відбувся Нордично-український саміт та двосторонні зустрічі з лідерами усіх країн Північної Європи.

Читайте також:
Зеленський у Гельсінкі провів зустрічі з прем’єр-міністрами Швеції, Данії та Ісландії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна