Рашисти заклали вибухівку в турбінне відділення енергоблоку на ЗАЕС, – ДІЯРУ

Російські окупанти розмістили вибухівку, зброю та військову техніку в приміщенні турбінного відділення енергоблока №4 Запорізької атомної електростанції.

Таку “знахідку” виявили спостерігачі МАГАТЕ, повідомили в Держатомрегулюванні (ДІЯРУ) 3 травня.

“Представники МАГАТЕ повідомили про факт розміщення російськими окупантами військової техніки, зброї та вибухівки у приміщенні турбінного відділення енергоблоку №4 ВП «Запорізька АЕС», – сказано у повідомленні.

Раніше, у лютому 2022 року, російські бійці розмістили важку військову техніку з боєкомплектом, зброю та вибухівку в машинній залі енергоблока №1 ЗАЕС, а на початку серпня — також і в машинному залі енергоблока №2.

“Також до Держатомрегулювання неофіційними каналами надходить інформація стосовно зберігання техніки, зброї та вибухівки в інших виробничих приміщеннях ВП “Запорізька АЕС”, в тому числі в ремонтно-механічних майстернях та на дахах енергоблоків”, – додали.

У разі виникнення аварійної ситуації на ЗАЕС із потенційно можливим виходом радіоактивних речовин у навколишнє середовище, наслідки відчує не лише Україна – вони матимуть транскордонний характер, наголошують у ДІЯРУ.

Держатомрегулювання закликає міжнародну спільноту до «консолідованої та рішучої відповіді» на дії росії, застосування жорстких санкцій до підприємств атомної галузі рф та пов’язаних із нею людей. Також у ДІЯРУ наголосили, що росія має бути позбавлена всіх прав і привілеїв у МАГАТЕ та інших міжнародних інституціях у сфері використання ядерної енергії.

Читайте також:
Окупанти готуються боронити ЗАЕС: облаштували бойові позиції на дахах реакторів, – британська розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна