В Україні запрацював єдиний реєстр зниклих безвісти: допоможе швидше розшукувати людей

В Україні запустили єдиний реєстр зниклих безвісти, розроблений Міністерством внутрішніх справ спільно з уповноваженим зі зниклих безвісти й іншими відомствами.

Про це 2 травня інформує пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Зазначається, що до реєстру будуть вноситися дані про зниклих безвісти. Вказуватимуть ПІБ людини, місце та дату народження, сімейний стан, місце проживання, територію, на якій відбулося зникнення, обставини та час зникнення, прикмети людини.

“Наявність централізованої інформації про зниклих безвісти допоможе налагодити більш ефективну пошукову роботу. Лише взаємодіючи з іншими відомствами, нам вдасться якомога швидше розшукати зниклих людей”, — азявив уповноважений зі зниклих безвісти осіб Олег Котенко.

Крім цього, у реєстрі також буде зібрано інформацію про наявність або відсутність рішення суду щодо визнання осіб безвісно відсутніми або оголошення померлими, а також інші дані, що використовуються для забезпечення обліку осіб.

Раніше МВС повідомляло, що на сьогодні офіційно підтверджено близько 23 тисячі осіб, які вважаються безвісти зниклими за особливих обставин – внаслідок воєнних дій.

Зокрема, станом на 18 квітня зниклими безвісти також вважаються понад 7 тисяч військовослужбовців.

Читайте також:
“Кожен п’ятий повернутий з полону був зниклим безвісти”: армійці розповіли про пошуки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна