Мінцифри та НАБУ разом боротимуться з корупцією: підписали меморандум про співпрацю

Мінцифри та Національне антикорупційне бюро України підписали меморандум про співробітництво у боротьбі з корупцією.

Про це у вівторок, 2 травня, повідомив голова Мінцифри Михайло Федоров у Telegram.

“Цифровізація зупиняє схеми на мільярди гривень. Потенційний антикорупційний та економічний ефект від онлайн-послуг за два роки — 48 млрд грн. Тільки будівельні послуги заощаджують державі 11,2 млрд грн щорічно. Цифрові лікарняні — 4 млрд грн”, – написав він.

Федоров наголосив, що цьогоріч пріоритетними є антикорупційні проєкти єВідновлення, еАкциз, автоматизація послуг для моряків і розмитнення в “Дії”.

Разом з тим, співпраця у рамках меморандуму передбачає проведення реінжинірингу та цифровізації послуг, які мають найбільші корупційні ризики та суспільний резонанс. А також розроблення концепції здійснення прозорих і конкурентних публічних закупівель у сфері державного IT.

Крім цього, урядовці планують моніторити закупівлі безпілотників.

“Онлайн-доступ до аналітики закупівель, укладання контрактів та постачання безпілотників дасть змогу забезпечувати військових дронами прозоро”, – додали в відомстві.

Читайте також:
Залужний та інші силовики закликали Раду відкласти закон про повернення 30 тис. військовим

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна