Термін придатності ядерної зброї РФ минув ще в 1997 році, її справність – сумнівна, – Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Росія востаннє проводила випробування ядерної зброї ще в 1998 році. Унаслідок чого її  справність і дієвість є сумнівними.

Про це він заявив в ефірі національного телемарафону в понеділок, 1 травня.

Резніков зауважив, що навіть та ядерна зброя і носії, які Київ віддав Москві у 1990-х роках, стали непридатні ще в 1997 році.

“Далі вони могли зробити апгрейд та продовжити його, але формально термін придатності минув ще тоді. Плюс виробником багатьох складових були українські заводи, ми їм вже не допомагаємо”, — сказав міністр.

Та додав, що останнє випробування ядерної зброї РФ робила 1998 року на полігоні в Казахстані.

“Тому ми не знаємо, чи дієве воно і взагалі – чи спрацює воно”, — пояснив він.

Резніков нагадав, що в день приїзду до Києва президента США Джо Байдена в РФ було заплановано випробування нової ракети, щоб залякати світ ядерною зброєю. Однак запуск зазнав невдачі, а диктатор Володимир Путін був змушений змінити свою промову перед Федеральними зборами.

“Вона зламалася і не спрацювала, Путіну навіть довелося змінювати текст виступу. Я б не перебільшував їхні можливості”, – зауважив міністр.

Читайте також:
Чи погодиться Путін на переговори після успішного контрнаступу ЗСУ, – у ISW відповіли

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.