Путін масово звільняє військових командирів після провалів на фронті, – ISW

Президент країни-агресорки Росії Володимир Путін віддав наказ про звільнення або відправку у відставку низки військових командирів армії РФ.

Про це повідомляють фахівці американського Інституту вивчення війни 24 квітня.

Зазначається, що глава Кремля офіційно звільнив командувача Східного військового округу генерал-полковника Рустама Мурадова.

Звільнення Мурадова, імовірно, стало наслідком катастрофічного для рашистів наступу на Вугледар, який спричинив численні втрати серед російських бійців і військової техніки.

Крім цього, згідно з наказом, у відставку також змушені піти генерал армії РФ Олександр Дворніков, який, як відомо, командував російськими військами в Україні у квітні 2022 року та колишній командувач Західним військовим округом генерал-полковник Олександр Журавльов. А також низка інших неназваних командувачів.

«Зараз Кремль покладається на новопризначеного командувача Повітряно-десантними військами Росії генерал-полковника Михайла Теплінського для досягнення вирішальних результатів», – йдеться в повідомленні.

До слова, триває 426-та доба широкомасштабної війни Росії проти України. За минулу добу ЗСУ відбили понад 43 атаки ворога, завдали 9 ударів по районах зосередження особового складу і військової техніки окупантів, а також 3 удари по зенітно-ракетних комплексах.

Читайте також:
ЗСУ “закобзонили” ще понад 700 окупантів та море техніки: Генштаб порахував втрати ворога

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна