Зброя нового покоління: Україна уклала ще три угоди з турецькою компанією Baykar

Україна підписала три нові угоди з турецькою компанією Baykar під час офіційного візиту міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна в Туреччину.

Підписання відбулося в межах міжнародної виставки авіаційної та авіакосмічної техніки Teknofest 2023, яка відбувається у Стамбулі, повідомляє пресслужба міністерства.

“Україна і Туреччина вже мають позитивний бекграунд співпраці в оборонно-промисловому секторі. Наша мета — розширювати співробітництво і відкривати нові взаємовигідні напрямки партнерства”, — зазначив Камишін.

За його словами, головною метою візиту було підписання нових угод між турецькою компанією Baykar та двома українськими підприємствами ОПК, і цієї мети було досягнуто.

“Деталі, ясне діло, не розкажу, та запевняю: ці контракти дають нашій країні експортну виручку і зброю нового покоління”, — наголосив міністр.

Він також запевнив, що Мінстратегпром “готовий сприяти узгодженню всіх труднощів та усуненню бюрократичних точкових перешкод для подальшого розширення співпраці з Baykar Avia Ventures”.

Ця співпраця потрібна українським підприємствам уже сьогодні — як можливість додаткового нарощування потужностей та виробництва критично важливої для нашого війська техніки”, — підкреслив Камишін.

Міжнародний фестиваль авіаційної і аерокосмічної техніки Teknofest 2023 відбувається в Туреччині щороку. Це найбільший виставковий майданчик, де зустрічаються передові представники згаданих галузей та демонструють свої нові розробки.

Фото: телеграм-канал Олександра Камишіна

Як відомо 2021 року Україна й Туреччина підписали меморандум щодо будівництва спільного навчально-випробувального центру з експлуатації безпілотників.

У серпні 2022 року компанія Baykar придбала в Україні земельну ділянку під будівництво заводу з виробництва БПЛА Bayraktar. Кабінет Міністрів прогнозує, що завод буде запущено у 2025 році.

У вересні-2022 Baykar представив масштабний концепт заводу з виробництва дронів в Україні.

Читайте також:
BAYKAR вперше представила крилату ракету власної розробки Kemankes. Її можуть нести “байрактари”, які є в ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна